Syndabock

syndabock

Ordet syndabock används som metafor för en person som oförtjänt klandras, eller pekas ut som skyldig. Det kan vara i situationer då egentligen många personer. Bland annat i Torah/Gamla testamentet i Bibeln (Tredje Moseboken, 16 kapitlet) finns berättelser om syndabockar, men liknande ritualer har förekommit i andra religioner än judendomen. I Antikens Grekland tillämpades en ritual med en mänsklig syndabock (pharmakos), då en funktionshindrad, tiggare eller kriminell gavs. HÖGT FALL. Varje dag ägnar vi oss på olika sätt åt utfrysning, mobbning och diskriminering. Eller rasism. Hur kan civiliserade människor hålla på med det? Svaret är kanske obehagligare än du anade: Jo, för att tendensen att utse syndabockar är inbyggd i vår natur. Det menar den fransk-amerikanske.

Syndabock - plan

Ursprunget till ordet kommer från Bibeln, 3 Moseboken 16 kapitlet: Här finns praktiska råd 2 mars, 5 kommentarer. Det har varit otaliga stunder då jag verkligen trott att det är något fel på mig, att jag är så ond och labil och konfliktsökande som de målar ut mig att vara. Vi är alla vanliga medmänniskor som berättar om våra egna erfarenheter och tar del av andras. Hys inte omedelbart förtroende för alla och envar som erbjuder dig bekräftelse. En del barn blir som vuxna arbetsnarkomaner för att bevisa sitt värde och motbevisa förälderns anklagelser.

Syndabock - fortfarande bara

Aron skall offra sin syndoffertjur för att bringa försoning åt sig och åt sin familj. Många föräldrar kämpar för att vara rättvisa mot sina barn, som ofta har olika intressen, förmågor och beteendemönster. Vi har haft besökare idag, besökare denna vecka och besökare denna månad. Är du möjligen autoinloggad på wordpress. Kommentera Avbryt svar E-postadressen publiceras inte. Sedan skall bocken föras ut i öknen av en man som står beredd. Som påstridig och ofta kärv kvinna blev hon en bekväm syndabock för en i mångt och mycket oundviklig utveckling.

0 reaktioner på ”Syndabock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *